Πανεπιστημιακή Λέσχη

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεριμνώντας για τη σίτιση των φοιτητών του, λειτουργεί αυτή τη στιγμή τέσσερα εστιατόρια: Το εστιατόριο στη Φιλοσοφική Σχολή, το οποίο εξυπηρετεί τους φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στην Πανεπιστημιούπολη, το εστιατόριο στο Γουδή που εξυπηρετεί τους φοιτητές των Επιστημών Υγείας, το εστιατόριο στη Δάφνη που εξυπηρετεί τους φοιτητές που φοιτούν στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το εστιατόριο στην οδό Λυκαβηττού 14 που εξυπηρετεί τους φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στο Κέντρο της Αθήνας.

Για τους φοιτητές που φοιτούν στα Τμήματα του Συγκροτήματος Ευρίπου, στα Ψαχνά Ευβοίας, λειτουργεί φοιτητικό εστιατόριο εντός των εγκαταστάσεων του.

Το ωράριο λειτουργίας των φοιτητικών εστιατορίων είναι: καθημερινά από 12:00 έως 16:00 και από 18:00 έως 21:00. Το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων κατά τα Σαββατοκύριακα θα είναι από 13:00 έως 20:00.

Το μενού περιλαμβάνει το πρώτο και δυο επιλογές από το κυρίως πιάτο. Το πρόγραμμα σίτισης (γεύμα-δείπνο) αναρτάται στα εστιατόρια στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών εστιατορίων είναι ο συμβεβλημένος εστιάτορας, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία τους μετά από Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό.

Η επιχείρηση που αναλαμβάνει τη λειτουργία των εστιατορίων τηρεί τόσο τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές όσο και τους όρους λειτουργίας που έχουν τεθεί από το Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο για τη σωστή τήρηση των όρων της σύμβασης, ορίζει  επιτροπές τακτικού ή εκτάκτου ελέγχου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διαπιστώνει την καθαριότητα, την ποσότητα και την ποιότητα των μερίδων, κ.λπ. Οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο είναι ανεξάρτητοι των ελέγχων που πραγματοποιούν οι καθ’ ύλην αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Αγορανομία, Υγειονομική Υπηρεσία κ.λπ.).Για την περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη σύνθεση του προσωπικού των εστιατορίων υπάρχει και εξειδικευμένο προσωπικό που πραγματοποιεί ανάλογους ελέγχους σε καθημερινή βάση.