Αρχική σελίδα » Φοιτητική Μέριμνα » Πολιτιστικός Όμιλος Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) » Μουσικός Τομέας

Μουσικός Τομέας

Αντικείμενο του Μουσικού Τομέα είναι η μουσική επιμόρφωση των φοιτητών και ιδίως η οργάνωση μαθημάτων και σεμιναρίων μουσικολογίας, ιστορίας της μουσικής, μουσικών οργάνων, έντεχνης, δημοτικής και βυζαντινής μουσικής, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία φοιτητικής χορωδίας και ορχήστρας.

Ο Μουσικός Τομέας της Πανεπιστημιακής Λέσχης, που λειτουργεί ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα φιλοδοξούσε πάντα να ανταποκριθεί στα ιδιαίτερα μουσικά ενδιαφέροντα των φοιτητών όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Υπάρχουν και μουσικές ομάδες που ασκούν τα ειδικότερα μουσικά ενδιαφέροντα τους στη Βυζαντινή μουσική, τη Δημοτική, τη Λαϊκή, αλλά και την Έντεχνη Λαϊκή Μουσική και κυρίως, όπου αυτή η τελευταία συναντάται με μεγάλες στιγμές της Νεοελληνικής ποίησης.


Οι εμφανίσεις του Μουσικού Τομέα σε Πανεπιστημιακές τελετές, σε συναυλίες εντός και εκτός Πανεπιστημίου, εντός και εκτός Ελλάδας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φοιτητών και είναι κίνητρα για την συμμετοχή τους στον Μουσικό Τομέα, χώρος στον οποίο τελικά, εκτός από την άσκηση της τέχνης, σφυρηλατείται όχι μόνο η επικοινωνία προσώπων, αλλά και – λόγω των διαφορετικών επιστημών που σπουδάζουν οι φοιτητές – διασχολική, διεπιστημονική επικοινωνία, χώρος στον οποίο συμπυκνώνεται ο πανεπιστημιακός βίος του φοιτητή.  

Διαθέτει μεγάλη αίθουσα εκπαίδευσης στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης που είναι εξοπλισμένη με τις απαραίτητες ηχητικές εγκαταστάσεις, πιάνα, μουσική βιβλιοθήκη με έργα κλασικής μουσικής, δισκοθήκη με δίσκους κλασικής μουσικής, ταινιοθήκη και λοιπά μουσικά όργανα.

Ο Μουσικός Τομέας στεγάζεται στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Τηλ. 210-36.88.235, 210-36.88.229).